O poarta deschisa spre cunoastere
 • Home
 • Cataloage
 • Orar
 • Resurse electronice
 • Servicii
 • Biblioteci şi colecţii
 
 • Despre noi
 • Universitatea de Vest din Timişoara
căutare
 
 

Self check

 

  B.C.U. “Eugen Todoran” este dotată cu patru staţii de autoservire (self check) puse la dispoziţia utilizatorilor în bibliotecile din corpul B al clădirii, la etajele I, II şi III şi la Biblioteca de beletristică. Sistemul de autoservire permite utilizatorilor să împrumute şi să returneze singuri documentele.

  Staţiile de autoservire sunt pregătite cu meniul prestabilit pe funcţiade împrumut.

Împrumutul


Pentru împrumut este necesar cardul de bibliotecă, iar la finalul sesiunii de împrumut se tipăreşte chitanţa cu toate informaţiile, inclusiv data scadentă.

Împrumutul cărţilor se poate efectua prin poziţionarea cardului sub raza laser de acţiune, împreună cu aşezarea publicaţiilor pe pătratul gri al staţiei.


Returnarea


  Returnarea documentelor împrumutate se face fără cardul de bibliotecă, iar la finalul sesiunii de restituire a publicaţiilor se tipăreşte obligatoriu chitanţa. Pentru restituirea cărţilor se atinge dreptunghiul Returnare de pe ecranul staţiei de autoservire împreună cu aşezarea publicaţiilor pe pătratul gri al staţiei.

  Sistemul de autoservire avertizează asupra operaţiunii efectuate. În caz de eşuare a operaţiunii, ecranul afişează problema, iar avertizarea sonoră este diferită. În orice situaţie deosebită apărută, vă rugăm să apelaţi la bibliotecari pentru ajutor, sau pentru lămuriri suplimentare.
  Accesul liber la raft împreună cu facilităţile oferite de staţiile de autoservire vin în întâmpinarea preferinţelor utilizatorilor, scurtează timpul de aşteptare şi oferă o servire directă şi rapidă.

spam filtering
Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran
Copyright @ 2019 BCUT "Eugen Todoran".
Toate drepturile rezervate.
Web Design - Direct Design
Adresa de contact:
Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A, 300223 Timişoara
Secretariat - tel : +40 256 494 004
Secretariat - fax : +40 256 494 004
Poarta - tel: +40 256 490 353
Relaţii cu publicul - tel: +40 256 491 233