O poarta deschisa spre cunoastere
  • Home
  • Cataloage
  • Orar
  • Resurse electronice
  • Servicii
  • Biblioteci şi colecţii
 
  • Despre noi
  • Universitatea de Vest din Timişoara
căutare
 
 

Evenimente - arhivă

 


2011


Ianuarie

28 ianuarie
Festivitatea prilejuită de predarea de către Consulul Germaniei la Timişoara Klaus Christian Olasz, a unei colecţii de carte germană de specialitate (din domeniile politologie, relaţii internaţionale şi studii europene) Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timişoara.
Cu această ocazie a avut loc spectacolul muzical 4' 33" de John Cage în interpretarea actriţei Ramona Olasz în
Aula Bibliotecii.

15 ianuarie
Ziua Culturii Naţionale
Începând din anul acesta, la această dată de 15 ianuarie, se serbează Ziua Culturii Naţionale. Prilej în care Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timişoara, sâmbătă 15 ianuarie 2011, la ora 11.00, în Aula Bibliotecii, a fost organizată manifestarea sub genericul:

cu bocancii în picioare şi cu vestonul nedescheiat în jurul tău se întâmplau doar lucruri bune

(Ana Maria Puşcaşu)

Au recitat poeţii Adrian Bodnaru, Marius Ştefan Aldea, Tudor Creţu şiau interpretat lieduri Marius Maniov – bas şi Camelia Fornwald-Docea – mezzosoprană, fiind acompaniaţi la pian de Maria Bodo.

Galerie foto

14 ianuarie
Lansarea cărţii ARTA STRATEGIEI PUBLICE, de Geoff Mulgan, aparută în anul acesta la Editura CA Publishing din Cluj-Napoca, în traducerea Iustinei Cojocarua avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran". Prezentarea, moderată de conf. univ. dr.Adrian Basarabă, şeful Catedrei de Politologie de la Universitatea de Vest din Timişoara, a fost facută de prof. univ. dr. Adrian Ivan (Universitatea Babes-Bolyai) şi conf. univ. dr. Vasile Docea (Universitatea de Vest).
11 ianuarie

În AulaB.C.U. „Eugen Todoran” din Timişoara a avut loc lansarea cărţiilui Tudor Creţu Developări literare, apărută la Editura Universităţii de Vest .

Despre carte şi autor vor vorbi: Adriana Babeţi, Viorel Marineasa, Adrian Bodnaru.6 ianuarie:
Vernisajul expoziţiei: “Priveşte şi ascultă – Ce linişte goală!” Hai să ne amintim de Ion MINULESCU.

În data de 6 ianuarie 2011 s-au împlinit 130 de ani de la naşterea poetului!

Vernisajul expoziţiei a avut loc la Biblioteca de Litere şi Istorie (clădirea B, etajul 3) pentru o lectură altfel!2010


10 decembrie:
Vernisajul expoziţiei: Franz Josephşi epoca sa din colecţia istoricului Thomas Remus Mochnacs, deschisă până în data de 20 ianuarie 2011, în holul central al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”(Bd. V. Pârvan 4A), organizată de Biblioteca Austria din Timişoara.

3 decembrie:

Lansare carte: În sala de cenaclu a Uniunii Scriitorilor, Filiala Timişoara şi a revistei „Orizont” a fost lansată cartea Sesiune de autografe: cronici şi interviuri de Maria Niţu (bibliotecară la BCUT, Sector Catalogare –Indexare), apărută la Editura Palimpsest (Bucureşti).

Au prezentat: scriitorul Ion Cocora, directorul editurii şi criticul Olimpia Berca.

Galerie foto


10 mai:
Lansare carte: În Aula BCU "Eugen Todoran" Timişoara a fost lansată Cartea străzii Eugeniu de Savoya precum şi o proiecţie de film în cadrul proiectului: Portal pentru promovarea turismului cultural informatizat "Istoria străzii Eugeniu de Savoya"; Moderator: Daniel Vighi
Invitaţi: Otilia Hedeşan, Ioan Haţegan, Viorel Marineasa, Tudor Creţu, Helmuth Britz.


15 ianuarie
:
”160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”, expoziţie organizată în clădirea veche a bibliotecii, în holul de la parter. Expoziţia conţine 3 secţiuni: opera, critică şi biobibliografie. Cuprinde ediţii princeps, bibliofile, liliput, autografe, ediţii de lux.


 
spam filtering
Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran
Copyright @ 2020 BCUT "Eugen Todoran".
Toate drepturile rezervate.
Web Design - Direct Design
Adresa de contact:
Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A, 300223 Timişoara
Secretariat - tel : +40 256 494 004
Secretariat - fax : +40 256 494 004
Poarta - tel: +40 256 490 353
Relaţii cu publicul - tel: +40 256 491 233