O poarta deschisa spre cunoastere
  • Home
  • Cataloage
  • Orar
  • Resurse electronice
  • Servicii
  • Biblioteci şi colecţii
 
  • Despre noi
  • Universitatea de Vest din Timişoara
căutare
 
 

Bibliotecile Centrale Universitare caută soluţii

 

18 Februarie, 2011.
Cele patru biblioteci centrale universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara au avut o întâlnire de lucru la nivelul echipelor manageriale, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.


Comunicat de presă

Timisoara, 18 Februarie, 2011. Cele patru biblioteci centrale universitare din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara au avut o întâlnire de lucru la nivelul echipelor manageriale, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.
Agenda de discutii s-a concentrat în jurul unor principii de conlucrare si obiective strategice comune, precum si asupra necesitatii elaborarii de metodologii, norme si proceduri privind activitatea în domeniu. Dupa o atenta evaluare a cadrului legal actual, cât si o analiza a problemelor curente si a constrângerilor bugetare, au rezultat o serie de actiuni comune pentru a clarifica si îmbunatati starea de fapt. Reprezentantii institutiilor participante au convenit sa se întâlneasca lunar.
În cadrul reuniunii a fost initiat procesul de constituire a asociatiei bibliotecilor centrale universitare, LibRo4U, organizatie menita sa faciliteze demersurile de accesare si implementare a unor proiecte de cercetare, de formare profesionala si/sau dezvoltare din surse bugetare alternative, sa optimizeze achizitia de resurse electronice si sa duca la formarea bibliotecii universitare virtuale.
La reuniune au participat:
  - conf. univ. dr. Mireille Radoi (director general), Voichita Dragomir (director general adjunct), Alexandra Enescu (sef Serviciu periodice) din Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din Bucuresti;
  - dr. Olimpia Curta (director general adjunct IT), conf. univ. dr. Valentin Orga (sef Serviciu Dezvoltarea colectiilor, evidenta, prelucrarea si conservarea publicatiilor) din Biblioteca Centrala Universitara “Lucian Blaga” din Cluj;
  - Olga Beschea (Director general adjunct interimar, sef Serviciu catalogare), dr. Ivona Olariu (sef Serviciu stiinte exacte) din Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” din Iasi;
  - conf. univ. dr. Vasile Docea (director general), dr. Doina Ostafe (director general adjunct), Delia Pârsan (director general adjunct), Thomas Mochnacs (sef Serviciu conservarea si comunicarea comunicarea colectiilor) din Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran” din Timisoara.

 
spam filtering
Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran
Copyright @ 2018 BCUT "Eugen Todoran".
Toate drepturile rezervate.
Web Design - Direct Design
Adresa de contact:
Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A, 300223 Timişoara
Secretariat - tel : +40 256 494 004
Secretariat - fax : +40 256 494 004
Poarta - tel: +40 256 490 353
Relaţii cu publicul - tel: +40 256 491 233